Thursday, March 1, 2007

bloc party vs arcade fire

in 2005, ‘silent alarm’ si ‘funeral’ (iesit la sfarsitul lui 2004) au fost albumele pe care le-as fi pus lejer in my 10 faves. scindate de ton si referinte, amandoua veneau la pachet cu o urgenta de care sunt in stare doar indivizii care se hranesc cu frustrare. si imi plac de mor trupele care juiseaza din frustrare. (mor dupa ‘public image’, primul pil, dupa veninul scuipat de john lydon in venele lui malcolm mclaren si pe anii sex pistols). de o parte statea dorinta lui okereke de a-i fute-n gura pe toti (de la propria familie pana la bush&blair), de cealalta - un bizar joc al coincidentelor morbide orbitand in preajma trupetilor din arcade fire. la 2 ani de atunci, adica acum, ambele trupe au scos albume noi (ok, ‘neon bible’ nu e lansat oficial, dar nme l-a dat deja la ascultat). in 2007, pe o eventuala-mi ten list ultimul bloc party n-ar mai apărea decat pe locul tuturor trupelor devorate de o calofilie idioata. adica mult mai jos de 10. in timp ce ‘neon bible’ o sa stea sus, pentru ca win butler nu vrea inca sa devina pop star.

9 comments:

Cristi said...

Ce placut e cand gasesti pe cineva scriind in romana si spunand cuvinte cum ar fi "Bloc Party" sau "Arcade Fire."

Am zis ca daca e sa las un comentariu, asta e locul. De ce? "Funeral" a fost--pentru mine--cel mai bun album din 2004, iar Arcade Fire continua sa fie o minune (mai ales ca i-am vazut live in vremurile in care cantau in fata a 200 de oameni nu pe stadioane). Dar "Silent alarm" nu s-a lipit nicicum. Cu toate ca nu e o comparatie foarte corect, au aparut dupa toata nebunia starnita de Killers, Franz Ferdinand sau The Bravery. Obosisem de atata new-wave revival, si cu toate ca Bloc Part aduceau ceva nou, nu a mai incaput.

Flash forward to 2007. "Neon Bible" e fantastic si pana acum cel mai bun album pe care l-am ascultat anul asta (The Shins, Dear Leader si Broken West se lupta si ei pentru Ipod-time). Iar spre suprinderea mea, "A Weekend in the City" suna genial. Rareori mi se intampla sa dau o sansa unui al doilea album de la o formatie pe care am respins-o, dar Bloc Party au reusit. "Hunting for witches" is a playlist classic.

Sa fie pentru ca nu a mai ramas nimic din gasca in care au bagati?

rekabu said...

hei, saliu, cristi! sa fim intelesi, 'a weekend in the city' e un album (=productie) care suna bine & foarte bine, in a very u2 way, daca vrei. ba as zice ca e si nitel over-produced. pentru a se intampla asta bloc party a trebuit sa se mute intr-un loc care o sa-i devoreze pe indelete - e vorba de imparatia cliseelor. 'silent alarm' venea si el impachetat in destule stereotipii, dar era salvat de sinceritate. dupa ce am ascultat 'awitc' de cateva ori m-am simtit mintit cu nerusinare. ma gandesc ca s-ar putea sa existe, totusi, second album syndrome si-n cazul celui care doar asculta muzica :). asa ca-ncerc sa nu ma iau prea tare in serios...

agreed cu 'neon bible'. suna absolut incredibil!

Julien said...

ce e amuzant e ca a aparut acum o piesa de-a blocsilor, vision of future, neinclusa in album, dar care suna mult mai bine ca el :)

rekabu said...

julien, citeste aici ceva despre asta.

Julien said...

indeed, f smart, eu insumi sunt in categoria celor care vaneaza blogurile unde apar noi extra tracks :) it's just the weekend in the city that never stops :P

Julien said...
This comment has been removed by the author.
rekabu said...

exact, f desteapta chestia

Bjorker said...

bloc party miros a cascaval stricat, iar arcade fire devin tot mai buni !

rearanjarea "NO CARS GO" (aparuta initial pe ep-ul lor de debut) e...o capodopera!!!

Alexandra said...

sunt foarte impresionata acum. arcade fire scris negru pe alb, rataciti intr-un blog in romana. asta e ceva neasteptat.cu adevarat.
trebuie sa marturisesc ca si eu am fost extrem de dezamagita de albumul celor de la bloc party. atat de artificial, de lipsit de energie. s-au sufocat in propriul program baietii astia.e pacat pentru ca silent alarm este excelent. cat despre arcade fire..what's more to tell..azi, maine poate o sa-i aud rasunand pe strazi. ar fi fantastic. cu atat mai mult cu cat ei chiar nu au facut compromisuri.neon bible este un album absolut extraordinar..inca nu pot spune ca e mai bun decat funeral..nu sunt atat de sigura..for now at least:)